verkeer en rijscholen

ONDERZOEKSVOORSPELLINGEN RIJ-INSTRUCTEUR TEKORT

By Miguel Franklin on October 27, 2020 0 Comments

NIEUW ONDERZOEK heeft een toenemend tekort aan rij-instructeurs voorspeld als gevolg van een combinatie van factoren, waaronder de coronaviruspandemie, een babyboom in 2003/04 en een afnemend aantal geregistreerde leraren.

 

Het onderzoek van Marmalade – een verzekeraar voor leerling-chauffeurs – voorspelde dat een tekort aan instructeurs in de tweede helft van 2020 duidelijk zou worden, voordat het na verloop van tijd zou verslechteren.

 

Meer dan 400.000 tests werden geannuleerd in de loop van de coronaviruspandemie, wat betekent dat er een aanzienlijke populatie van leerlingen is die hun tests hadden kunnen halen en nu zonder rij-instructeur op pad zouden zijn. De opgekropte vraag naar rijexamens heeft ook geleid tot een toegenomen wachttijd voor slots, waardoor het afstuderen van leerlingen op de weg nog meer vertraagd is.

 

Het reserveringssysteem voor rijexamens blijft gesloten voor mensen die er geen hadden gereserveerd vóór de pandemie – alle tests die op dit moment plaatsvinden, zijn verplaatst naar aanleiding van geannuleerde afspraken. Instructeurs die gespecialiseerd zijn in intensieve lessen, zijn niet in staat geweest om weer aan het werk te gaan vanwege de onmogelijkheid om aan het einde van de cursus een test te boeken.

 

Het aantal rij-instructeurs daalt de afgelopen jaren niet. Volgens gegevens van DVSA is het aantal geregistreerde rij-instructeurs de afgelopen zeven jaar met 12% gedaald: in 2013 waren dat er 44.569 in het hele land, vergeleken met 39.521 begin 2020. Als de huidige trend zich voortzet, zullen er minder zijn. meer dan 35.000 instructeurs onderweg tegen 2025.


 

Dit is niet goed in evenwicht met een sterke stijging van het aantal geboorten aan het begin van de eeuw. Een ‘babyboom’ in het VK begon in 2003 (waardoor een dalend geboortecijfer dat in 1990 begon omgebogen werd), wat betekent dat het aantal mensen dat elk jaar 17 wordt (de leeftijd waarop je kunt leren autorijden) alleen maar zal toenemen voor de komende negen jaar of zo – de geboortecijfers zijn weer gedaald sinds 2012. In 2025 zullen naar schatting 795.000 mensen 17 jaar worden, wat bijna 100.000 meer is dan in 2020. Dat zou betekenen (als het cijfer van 35.000 instructeurs waar blijkt) instructeur zou verantwoordelijk zijn voor ongeveer 23 studenten.

 

In 2003 werden in feite 26.772 baby’s meer geboren dan in 2002, een abnormaal grote sprong. Een BBC-artikel uit 2011 beschrijft het stijgende geboortecijfer in de jaren 2000 als een onbedoeld gevolg van Blairite kinderarmoedebeleid. theorie examen nl voor examen tips.

 

Andere gevolgen van de coronaviruspandemie zouden een verschuiving naar autorijden in plaats van openbaar vervoer kunnen betekenen. Mensen zijn steeds minder geneigd om bussen, treinen of metro’s te nemen vanwege de moeilijkheid van sociale afstanden in de buurt. Trends door de geschiedenis heen laten ook zien dat mensen na tijden van strijd uit steden migreerden, helemaal van de zwarte pest tot 9/11 en de bomaanslagen in Londen. Dit betekent een mogelijk toenemende afhankelijkheid van auto’s.

 

Het nieuws komt omdat uit gegevens blijkt dat leerling-chauffeurs meer dan £ 1 miljoen verloren aan verlopen theorie-examencertificaten terwijl praktische rijexamens werden onderbroken. Uit onderzoek, opnieuw door Marmalade, bleek dat 35.937 theorie-testcertificaten tussen 23 maart en 20 juni (de aanvankelijk voorgestelde datum voor het hervatten van tests) waren verlopen, voor een bedrag van £ 23 per stuk, wat resulteerde in een totaal verlies van £ 826.551. maximum snelheid caravan nederland is niet hoog.

 

Het schatte dat de verlenging van 32 dagen op de hervatting nog eens £ 293.664 kostte, wat resulteerde in een totaal verlies van £ 1.120.215. Hoewel Noord-Ierland ervoor heeft gekozen de vervaldata van de betrokken certificaten te verlengen, moet de Britse regering een dergelijke aankondiging nog doen. Op de website van de overheid staat namelijk dat de certificaten van theorie-examens “niet worden verlengd”, aangezien “uw kennis van verkeersveiligheid en gevaarherkenning up-to-date moeten zijn wanneer u weer rijlessen start en uw rijexamen aflegt”.

 

 

 

Comments are closed.