scooter

De top 4 tips voor het online kopen van een scooter

By Miguel Franklin on April 7, 2020 0 Comments

1) Controleer de snelheidslimiet

Scooters hebben de reputatie langzaam te bewegen. Dat geldt voor sommige scooters, maar niet voor allemaal. Als u kiest voor een elektrische scooter of een 50cc-scooter, dan kunt u verwachten te reizen tot 15 mph of 30 mph; respectievelijk. Dit is acceptabel als u alleen reist op wegen met snelheidslimieten van maximaal 35 km/ u.

Wat als je sneller wilt gaan? In dat geval moet u een 125cc-scooter kiezen. Dit is een veel snellere scooter die een snelheid van 60 mph kan halen. Je moet minimaal 17 jaar oud zijn om een ​​125cc-scooter te rijden vanwege de hogere snelheid.

2) Controleer op veiligheidsvoorzieningen

Controleer of uw scooter de juiste veiligheidsvoorzieningen heeft. Het is niet alleen voor uw bestwil, maar het is ook om te voldoen aan de lokale verkeerswetten in uw regio.

Een automatische transmissie kan het rijden op een scooter zoveel gemakkelijker maken. Net als in een gewone auto hoef je je geen zorgen te maken over schakelen op het juiste moment. Veilige scooters moeten ook functionele koplampen, een snelheidsmeter, vloeistofniveau-indicatoren en signaalmechanismen hebben.

3) Zoek naar een milieuvriendelijke scooter

U gaat automatisch geld besparen op brandstof door over te schakelen van een auto naar een scooter. Maar als u een 50cc-scooter of 150cc-scooter kiest, dan heeft u nog steeds ongelode benzine nodig als brandstofbron.

U kunt altijd een elektrische scooter kiezen die op batterijen werkt in plaats van op brandstof. Het enige probleem met een elektrische scooter kan niet sneller gaan dan 15 km/ u. Als u sneller wilt gaan en tegelijkertijd de CO2-uitstoot wilt verminderen, zoek dan naar een scooter met een viertaktmotor. Het geeft u minder uitstoot en een lager brandstofverbruik.

4) Onderzoek de verzekeringskosten

Scooters moeten net als elk standaard motorvoertuig verzekerd zijn. De gemiddelde autoverzekeringsmaatschappij biedt echter geen verzekeringsdekking voor scooters. Gelukkig zijn er speciale verzekeringsmaatschappijen die dit soort verzekeringen aanbieden. Het is eerst goed om na te gaan of de scooter problemen heeft die niet gedekt zou kunnen worden. Een wok melding scooter is ideaal daarvoor. Dit is ook iets dat u bij een auto kunt doen. Via een kenteken check kunt u het onderhoud van de auto checken.

Comments are closed.