Tips verzekering

Waarom Spelen Er Zo Veel Factoren Mee In Het Bepalen Van De Maandelijkse Premie Die Je Voor Je Verzekering Kunt Betalen!

By Miguel Franklin on March 29, 2020 0 Comments

De ticketgeschiedenis en de betrokkenheid in het verleden bij ongelukken zijn belangrijke elementen. Ook de jaarkilometrage helpt bij het bepalen van de kans op verkeersongevallen. De logische verklaring is dat hoe meer tijd een auto op de weg doorbrengt, hoe groter de kans op incidenten is en omgekeerd. Een schone administratie zonder overtredingen en incidentvrije ervaring geven aan dat de verzekeringnemer een risicoloze bestuurder is die een betaalbare premie verdient. Meer weten? Lees dan alle informatie over verzekeringen in Nederland.

1. Automodel, bij een autoverzekering kan dit een grote rol spelen

De kosten voor reparatie en vervanging van de auto van de verzekeringnemer in geval van een ongeval spelen ook een rol. Het Verzekeringsinformatie Instituut suggereert dat de kans op diefstal ook een belangrijke factor is. Zo vraagt een gloednieuwe Lamborghini die meer dan 200.000 dollar kost om een duurdere financiële bescherming dan een Toyota van 20.000 dollar. Vervangingsonderdelen voor de eerstgenoemde zijn bij lange na niet betaalbaar, dus de verzekeringsmaatschappij moet een hogere premie vragen. Criminelen hebben de neiging om zich ook op duurdere auto’s te richten.

2.Leeftijd, adres en beroep speelt ook mee in de maandelijkse premie

Autoverzekeraars zoeken naar relevante persoonlijke informatie over de bestuurder om een offerte te maken. Jonge of tienerbestuurders hebben zeer weinig ervaring op de weg, terwijl oudere bestuurders een visuele beperking hebben; beiden vertonen tekenen van een hoger risico. Tegelijkertijd heeft een buurt waar de criminaliteitsgraad vrij hoog is, te maken met de kans op diefstal en vandalisme. Sommige verzekeraars relateren beroepen aan de mogelijkheid van ongevallen. Stressvolle banen zoals public relation officers en makelaars kunnen de factoren zijn die de premie verhogen.

3. Kredietscore kan de verzekering ook beïnvloeden

Veel verzekeraars gebruiken nog steeds de informatie over de kredietscore van de aanvragers om de goedkeuring en de prijs te bepalen. Een persoon met een slechte kredietscore heeft de neiging om te vervallen als gevolg van financiële problemen. Omdat de vervoerder zekerheid nodig heeft, moet de verzekeringnemer meer betalen om de mogelijkheid van het overslaan van de betaling te dekken.

4. Dekking van een verzekering kan behoorlijk verschillen

Naast de minimale aansprakelijkheidsvereisten van de staten zijn er optionele dekkingsopties. Elke autoverzekeraar heeft verschillende prijzen voor optionele aankopen zoals Collision, Comprehensive, Rental Reimbursement en Roadside Assistant. De polishouders kunnen ervoor kiezen om deze niet te kopen om de premie te verlagen.

  • Leeftijd is de enige persoonlijke factor die onmogelijk te controleren is. Adres en beroepen zijn niet degenen die de polishouders kunnen veranderen zoals ze willen. DMV-records en kredietscore staan altijd open voor verbetering, en op sommige punten kunnen ze helpen om geld te besparen op autoverzekeringen.
  • Wanneer een voertuig via een lease- of financieringsmaatschappij bij de eigenaar komt, wordt de optionele dekking van de aanrijding en de uitgebreide verzekering vaak verplicht. Een hoger eigen risico zorgt echter voor een meer betaalbare premie, waardoor de kosten beheersbaar zijn.
  • Het is de moeite waard om de prijzen van meerdere aanbieders te vergelijken en een onafhankelijke partij te raadplegen om de beste prijs te krijgen voor de meest geschikte en volledige financiële bescherming.

Comments are closed.